Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Първанов: България има нужда от трети път

Първанов: България има нужда от трети път

Сливен. "България има нужда от трети път. Не визията на ГЕРБ или на "Позитано". АБВ предлага трети път, без да има претенцията да монополизира предложението си". Това обяви пред журналисти в Сливен лидерът на АБВ Георги Първанов.

"Не двубоят ГЕРБ и БСП е решаващ, както се внушава упорито от партийните ръководства на двете партии. Ние като държава и политически модел нямаме полза от тази двуполюсност, която се опитват да ни насаждат. И второ - тя няма да се случи. Ние вече имахме един двуполюсен модел, който беше отречен и който се провали. Сега може би се опитват да го възпроизведат, защото така взаимно се генерират. Уж се води титанична битка между двете формации и всичко друго няма значение. Не се говори за развитие на икономиката, за духовност, как да реформираме политическия модел. Никой не прави политика за хората", заяви Георги Първанов.

В Сливен той се обяви против партизирането на ромската общност от една формация. "Партизирането на ромския проблем не е добрата перспектива. Опитите да бъдат дръпнати ромски гласове и ромската общност в една или друга посока не са най-работещото в тази ситуация. Интеграцията, приобщаването на ромите предполага една мащабна политика, която не се изчерпва с един или друг законопроект", каза Георги Първанов.

Заедно с водача на евролистата на АБВ Ивайло Калфин Първанов откри офис на новата формация в центъра на Сливен. Представител на АБВ в региона е бившият председател на БСП и настоящ зам.-кмет на Сливен Иван Славов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе