Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Първан Симеонов: Министрите, занимаващи се с ЕС, са най-популярни

Първан Симеонов: Министрите, занимаващи се с ЕС, са най-популярни

„Реално погледнато занимаващите се с европейско финансиране и европейско председателство министри са най-харесвани – Томислав Дончев и Лиляна Павлова. Освен това Дончев излъчва и по-мениджърско присъствие, което се харесва на всички групи". Това обяви социологът Първан Сименов по Канал 3 по отношение на прочуването на „Галъп", в което министрите от кабинета „Борисов 3" получиха оценка 3,71 по шестобалната система, а именно въпросните двама бяха с най-високо оценени.

На трето място бе, пък Владислав Горанов, който като финансов министър традиционно би трябвало да не е толкова харесван.

„Владислав Горанов казва една дума на месец и тя отеква. Това се харесва. А и този кабинет показва добри финансови резултати. А и горе-долу финансовият министър е отражението на кабинета по принцип.

Относно цялостната оценка, която е под четворка, Симонов коментира: "Оценката за кабинета е почти добра.Може би се дължи на това, че управляват за трети път. Защото се изхабяваш. Второто обяснение е леко инерционният скептицизъм. И третата причина е, че през всичките тези години има поне две опозиции. Една парламентарна и една извънпарламентарна".

Относно бъдещите проучвания на „Галъп" Симеонов коментира: „Няма изненада – горе-долу президентът Радев е около два пъти над премиера Борисов. Расте обаче одобряването на омбудсмана Мая Манолова. Тя е почти над два пъти над Борисов и почти колкото до Радев".

„БСП е в изолирана ситуация. Включително и Станишев. Тя произвежда личности, но се дистанцира от тях – като Румен Радев, Мая Манолова и т.н", допълни социологът по отношение на опозицията.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе