Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Парламентът започна с декларации за 9 май

Парламентът започна с декларации за 9 май

Парламентът отново започна своята работа с кворум на ръба. 121 депутати се регистрираха в залата. На пленарната сесия отново не присъстваха народните представители на БСП, които провеждат своя парламентарен бойкот. Този път и колегите им от ДПС отсъстваха от залата.

В началото на  заседанието се чуха декларации от ГЕРБ и ВОЛЯ, а председателят на Народното събрание Цвета Караянчева призова за съхранение на Европа, която въплъщава в себе си надежда за мир. „Да заявим своята решимост да продължим да работим за изграждането на Европа като общност на мир и свобода, демокрация и върховенство на закона”, призова тя.

„Ние не подкрепяме налагането на интересите на големите над малките, на старите над новите държави – членки”, заяви Джема Грозданова от ГЕРБ.

„Срам за стария политически елит на Европа е, че се опитва да раздели европейските държави точно в такъв момент. Нека в този ден, в който честваме и победата над фашизма, и Денят на Европа, да бъдем обединени. Да бъдем единни”, заяви от трибуната на парламента лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе