Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Парламентът отказа пари за ремонт на църквите

Парламентът отказа пари за ремонт на църквите

Депутатите не отпуснаха 1,130 млн. лв. за ремонта на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски" и Зографския манастир, а депутатите на ДПС напуснаха залата.

Народните представители подложиха на прегласуване отпуснатите във вчерашния ден 1,130 млн. лв. за ремонт на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски" и Зографския манастир в Света гора, тъй като те не бяха отразени в рамката на бюджета, която беше гласувана преди това. „За" текста гласуваха 82 народни представители, „против" – 12 и „въздържали се" – 104, с което той бе отхвърлен.

Преди прегласуването парламентът излезе в 30-минутна почивка, за да реши казуса. Това стана по предложение на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. По негово настояване се свика извънреден председателски съвет на Народното събрание и заседание на Бюджетна комисия.

Казусът възникна заради отпуснатите вчера средства в размер на 1, 130 млн. лева за ремонта на храм-паметника „Св. Александър Невски" и Зографския манастир. Това бе част от алтернативния бюджет на БСП. Той се състои в това, че средствата не са отразени в рамката на държавния бюджет за 2018 г., която бе приета преди това.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе