Извънредни новини

Палачът на "Барса" не иска "Челси"

Палачът на

След 40 години чакане "Атлетико" М отново е сред най-добрите четири отбора в Европа. "Дюшекчиите" сложиха край на хегемонията на "Барселона" с победа 1:0 на "Висенте Калдерон". За последно "червено-белите" играят 1/2 финал през 1974 г., когато отстраняват "Селтик", а после губят на финала от "Байерн". В същия сезон баварците бият трудно българския ЦСКА "Септемврийско знаме".

В "Атлетико" М палят свещи жребия за полуфиналите в Шампионската лига днес да не ги изправи срещу "Челси". Не че ги е страх. Причината е вратарят Тибо Куртоа. Стражът е собственост на "сините", но е под наем в Мадрид и няма да има право да пази срещу Жозе Моуриньо. Ако жребият днес наистина противопостави двата тима, то "Атлетико" ще трябва да плати по 3 млн. евро на мач на "Челси", за да може да използват Тибо.

На Иберийския полуостров се скъсаха да хвалят "Дюшекчиите". "Атлетико полетя в небесата", написа "Марка", "Симеоне докосна Бог", добави "Ас". Любопитен факт е, че през последните 3 сезона отборът, който отстранява "Барса", впоследствие печели турнира на богатите. Това направиха "Интер", "Челси" и "Байерн".

Превъзходството на "Атлетико" М над "Барселона" не бе подминато и от Христо Стоичков. Камата призна, че "дюшекчиите" са по-силният отбор и им пожела успех. "Когато по-добрият печели, трябва да го поздравиш. "Атлетико" спечели", написа Стоичков в Туитър. Той се нареди до други легенди на "Барса" като Емилио Бутрагеньо и Андони Субисарета, които също поздравиха тима на Дието Симеони.

"Байерн" заработи 50 млн. евро

Защитаващият титлата си в Шампионската лига "Байерн" успя да спечели 50 млн. евро само с достигането на полуфиналите в тазгодишната надпревара. Баварската машина мина през "Манчестър Юн" 3:1 у дома. Само този успех вкара още 4,9 млн. в касата на клуба. 25,9 млн. евро са само от премии от УЕФА. Към тях се прибавят и приходите от телевизионни и рекламни права, както и от продажба на билети за домакинствата на отбора. При класиране на финала на 24 май в Лисабон "Байерн" ще си осигури още 6,5 млн. Ако дублира титлата си, клубът ще вземе премия от УЕФА от 10,5 млн.

Сълзи и бебе за Меси

след провала срещу "Атлетико" М в Шампионската лига. След мача камери уловиха как звездата на каталунците пусна някоя и друга сълза на път към рейса на "Барса". После Лео бе уловен да гледа замислено в една точка, явно преосмисляйки какво е станало. Испанската преса съсипа от критики аржентинската звезда и го обвини, че се е разхождал. Доказателство да това е статистиката, която показва, че аржентинецът е пробягал едва 6,8 км за 93 минути игра. За същото време героят за "Атлетико" Коке е тичал 12,2 км.

След всяко лошо нещо идва и хубаво. Съпругата на Лео Антонела Рокусо се похвали в "Туитър", че двамата ще имат второ дете. Меси вече има един син - Тиаго, който се роди на 2 ноември 2012 г.

Горд съм, играхме перфектно

обяви треньорът на "Атлетико" Диего Симеоне. "Справихме се отлично с пресата в противниковата половина. Тази нощ бе невероятна, но тя бе само една крачка. Чака ни още работа", каза Чоло.

Провал! Това не беше планирано

оплака се треньорът на "Барса" Тата Мартино. "Съперникът беше по-добър в първите 20-25 минути, но след това ние поехме инициативата. Имахме нашите положения особено в началото на второто полувреме. Ако бяхме вкарали, всичко щеше да се промени", добави Мартино. "Аз оставам тук", добави още треньорът.

Хьонес награби жена си

Сузи като за последно след края на мача срещу "Манчестър Юн". Бившият вече шеф на "Байерн" бе на трибуните на "Алианц Арена" и при всеки един головете на баварците скачаше като малко дете. След последния сигнал той стана и стола си и целуна страстно Сузи. Това ще е последният мач за Ули в Шампионската лига поне за следващите 3,5 г., тъй като след Великден ще влезе в затвора за укриване на данъци.

Гуардиола скочи на феновете

на "Байерн" след успеха над "Юнайтед". "Не мога да разбера защо някои хора ме освиркваха. Победихме, на полуфинал сме, а от трибуните чувах обидни скандирания. Разберете, това е първият ми сезон тук. Някои неща може и да не се получават, но аз правя всичко, за да може "Байерн" да побеждава", каза Пеп след мача. Гуардиола е обвиняван, че налага стила "тики-така", който е мразен от привържениците на баварците.

И в училище нямаше да ни вкарат

така както "Байерн" ни изравни, ядоса се мениджърът на "Ман Юнайтед" Дейвид Мойс. "Дори като малък знаеш, че толкова рано не можеш да допуснеш гол след като си повел в толкова тежък мач. Разочарован съм от моите защитници. Ще се върнем в този турнир и когато го направим, ще го спечелим", обеща Мойс.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе