Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Отрязаха Радан за нов кабинет на ГЕРБ

Отрязаха Радан за нов кабинет на ГЕРБ

Радан Кънев предложи нов кабинет на ГЕРБ, но беше отрязан от реформаторите. Това е новината от заседанието на РБ.

"Реформаторският блок остава в управлението. Позицията на ДСБ остава непроменена. Ние разглеждаме себе си като опозиционна политическа сила", уточни Расан Кънев, "Ние нямаме министри. Предложих на колегите вариант от тази политическа криза. При този вариант преговаряме с ГЕРБ те да съставят ново правителство, да се сформира нов кабинет в рамките на настоящия парламент. Това беше отхвърлено, не единодушно, но отхвърлено от колегите от РБ. Оттук нататък не виждаме вариант да променяме позициите си".

На въпрос дали СДБ излиза от РБ, Кънев отговори: "Може да се вземе решение за излизане само от Национално събрание на ДСБ, тъй като Национално събрание е утвърдило решение за влизане в РБ и за неговото учредяване. Национално събрание ние ще имаме на 13 март, до тогава има много вода да изтече. Всички колеги от РБ, които сега таят някакви надежди, че е възможно в тази криза нашето излизане да генерира реформаторски устрем в ГЕРБ, аз ще остана дълбоко разочарован и и още през лятото всички ще излезем в опозиция. Това е моя прогноза" , сподели лидерът на ДСБ.

Относно разцеплението в РБ Кънев коментира: "Вярвам, че в твърде много случай ние ще гласуваме различно в парламента. Предложих на колегите да имаме обща позиция, по силата на която Борисов да подаде оставката на това правителство и ГЕРБ да сформира нова дясна коалиция с участието на РБ, но това беше отхвърлено, така че няма смисъл да го коментираме".

Кънев уточни, че гласовете при отхвърлянето не са били 4:1. Още не не е обсъждано дали при това развитие той ще излезе от парламентарната група. "Ние сме в опозиция и представители на изпълнителна власт нямаме", посочи пак Кънев, въпреки че Петър Москов все още е член на ДСБ.

"Доколкото си следва програмата Москов, дотолкова ще получава гласовете на ДСБ", уточни Радан Кънев по адрес на здравния министър,.

"Още през лятото ще бъдем всички в опозиция. извън формалностите, в много случаи ние ще гласуваме различно в парламента", завърши загадъчно Радан Кънев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе