Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

От ГЕРБ отрекоха да са имали задължения по делото "Белене"

От ГЕРБ отрекоха да са имали задължения по делото

София. До края на месец февруари 2013 г., всички финансови отношения на българската страна към адвокатската кантора по делото "Белене" са били абсолютно изрядни и напълно уредени, съобщиха в писмо до медиите от пресцентъра на ГЕРБ в отговор на изявлението на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

"Бойко Борисов и Делян Добрев получиха покани за среща с адвокатите от White and case в края на месец юли. Веднага след това и двамата се срещнаха с представители на адвокатската кантора. Срещата се проведе няколко дни след 20 юли 2013 г. в Централата на ПП ГЕРБ. На нея присъстваха и представители на НЕК. Така че представителите и експертите на ПП ГЕРБ са дали исканите от тях разяснения и информации веднага след поискването им от страна на адвокатската кантора", поясняват от партията.

"До този срок всички хонорари към екипа на кантората са били изплащани напълно и в срок, а българската страна е оказвала на екипа от адвокати приоритетна подкрепа във всяко едно отношение. След февруари месец България имаше служебно правителство и препоръчваме на министър Драгомир Стойнев да търси информация или обяснения от служебния кабинет за отношенията между българската страна и адвокатската кантора", уточнява партията.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе