Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ГЕРБ отпуска 20 000 лв. за храма „Свети Пантелеймон" в Бяла

ГЕРБ отпуска 20 000 лв. за храма „Свети Пантелеймон

Изпълнителната комисия на ГЕРБ реши 20 000 лева от държавната субсидия Партията да бъдат дарени за завършването на храма „Свети Пантелеймон" в квартал „Гара Бяла". Това съобщи в град Бяла каза зам. – председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на Партията Цветан Цветанов, който заедно с народния представител от ГЕРБ-Русе и областен координатор на партията Пламен Нунев и кмета на Община Бяла Димитър Славов направиха преглед на строежа на новия храм. В момента е завършен грубият строеж на църквата, като са поставени куполите. Цветанов прияетства високо делото, подето от Община Бяла и подкрепено от депутатите и Министерския съвет. Той приветства дарителската кампания за съграждането на храма. Преди по – малко от 2 месеца лично Негово Светейшество патриарх Неофит разгледа напредъка на строителството и пое ангажимент да присъства на освещаването му през 2018 година.
Жители на квартала изразиха пред Цветанов, народния представител и кмета благодарността си за съграждането на новия храм.

В Бяла Цветан Цветанов съобщи още, че ГЕРБ дарява 100 000 лв. от партийната си субсидия за закупуването на електроуреди от първа необходимост за пострадалите домакинства в общините Камено и Бургас. С дарената сума ще бъде закупувана приоритетно бяла техника - хладилници, готварски печки и бойлери. След наводненията в края на миналия, 318 броя уреди трябва да бъдат закупени за пострадалите домакинства в община Бургас и около 400 – за община Камено.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе