Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Отношението към протеста – като към коронавируса

Отношението към протеста – като към коронавируса

Отношението към протеста срещу властта е като към коронавируса. Тезата защити в ефира на БНТ политологът доц. Стойчо Стойчев.

"Протестът стана част от ежедневието. Както спряхме да бъдем внимателни и да обръщаме внимание на ковид, така и ще стане с протеста - ден еди-кой си, като статистика. Когато стане част от ежедневието, все по-малко хора започват да гледат на това като нещо специално", заяви от своя страна доц. Стойчо Стойчев.

"Борисов не може да си позволи да бъде свален. Има си ядро от стотици хиляди, които го харесват", бе мнението на социолога Андрей Райчев. И допълни: „На площада нямаме хора, които се бунтуват за пари или работа. Протестът е чисто политически. Дали ще прерасне в социален бунт – не.”.

"Борбата е на две големи егота - на Борисов и на Радев. След като минем фазата на упорството, ще минем на фазата да се направи кабинет на националното спасение", категоричен бе доц. Стойчев.

Андрей Райчев направи анализ и на вътрешните избори в БСП. "БСП не е една от партиите, БСП е управлявала 45 години, тя е обозначена партия", смята социологът. "Тъжно е, когато си първи сред мнозинство от врагове. Оттук насетне нямаш полезни ходове. Нинова не успява да привлича младите леви. Тя не може да представи БСП като една съвременна партия, представя я като нов вид лидерска партия, която се изгражда около лидера й", анализира изборите вляво доц. Стойчев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе