Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов отхвърли идеите на Първанов за конституционни промени

Цветанов отхвърли идеите на Първанов за конституционни промени

„В настоящия парламент трудно ще се стигне до консенсус за конституционни промени, няма да могат да се съберат 180 гласа по каквато и да е тема", заяви шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветанов в кулоарите на парламента по повод на предложенията на АБВ.

В неделя лидерът на партньорската партия на ГЕРБ Георги Първанов поиска промени в основния закон в частта за избора на президент. Управляващата партия успя да прокара петата промяна на конституцията преди нова година в частта за съдебната власт, но това пък й костваше разрив с коялиционния партньор ДСБ от Реформаторския блок.

Оказа се, че изненадващото посещение на лидера на БСП Михаил Миков в парламентарната стая на ГЕРБ и срещата му с Цветанов е заради предстоящия избор на ръководство на Националното сдружение на общините. След срещата им депутатката от БСП и бивш кмет на Смолян настоя регионалните номинации да съответстват на политическото представителство на партиите.

Цветанов пък допълни, че те трябва да приключат до 5 февруари и обеща квотното разпределение да бъде запазено, за да се запази и духът на толерантността и стабилността на Националното сдружение на общините. И допълни, че ще се съобразят с всички номинации на БСП, както на и всички останали партии.

Шефът на ПГ на ГЕРБ соъбщи още, че днес в 12 часа ще има работна среща на преговорните екипи на ГЕРБ и РБ за подписването на анекса към споразумението за общо управление с Реформаторския блок, в което ДСБ отказа да участва.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе