Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

АЛДЕ зове: Борисов да поеме отговорност, че Сидеров подкрепя анексията на Крим

АЛДЕ зове: Борисов да поеме отговорност, че Сидеров подкрепя анексията на Крим

АЛДЕ призова българският премиер Бойко Борисов да поеме отговорност за участието на "Атака" във властта и заради подкрепата й за незаконното анексиране на Крим. Това стана в Народното събрание след среща с ръководството на ДПС.

"Уважаеми премиер Борисов, Вие трябва да поемете отговорност, ако ваш коалиционен партньор подкрепя незаконното анексиране на Крим!", настоя президентът на АЛДЕ Ханс ван Бален.

"Всички искаме да сме в добри взаимоотношения с Русия, не е това проблемът, но всички трябва да спазваме международното право", допълни той в присъствието на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, ръководството на Либералния интернационал и депутати от движението.

Докато той зовеше ГЕРБ да се отърве от националистите, репортер на партийната телевизия на АТАКА го прекъсна и пробва да му държи сметка като какъв се изказва, при което Бален се ядоса и го смъмри да се държи подобаващо. Това сложи край на брифинга, посветен на либералния форум в рамките на европредседателството, на който ДПС е домакин. Преди скандала Ханс ван Бален обяви, че България трябва да влезе в Шенген преди евроизборите през 2019 г. и също така се обяви с подкрепа за влизането ни в еврозоната.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе