Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Радев с остра критика към проекта за Бюджет 2021

Радев с остра критика към проекта за Бюджет 2021

Кабинетът предлага разоряващ бюджет и огромни харчове без цели, без план, без ясни процедури, без обосновка за резултатите от тези харчове, заяви президентът Румен Радев пред репортери по време на бригадно-тактическо учение на армията "Балканска стена 2020" на учебния полигон край хасковското село Корен днес.

"Коментарът ми е, че бюджетът е разоряващ и премиерът знае, че си купува спокойствие и власт с парите на гражданите. Нещо повече - заробва идните поколения с харчовете", каза държавният глава. Той добави, че още по-тревожното е, че огромните разходи без обществени поръчки се превръщат в правило.

"Примери има колкото искате, те не са отсега, посочи Радев. "Това са нашите пари, на нашите деца и внуци", обобщи президентът.

Той посочи милиардите, които се харчат за магистрали и които се изпълняват с изключително съмнително качество без обществени поръчки. "Същото е и с язовирите - раздават се пари неизвестно как", изброи още Радев. И уточни, че отдавна настоява да се публикува по какви критерии се дават пари за магистралите, както и какви гаранции се поемат.

За да успее Българската армия да гарантира сигурността на страната, трябва да има висока боеспособност, коментира също Румен Радев в отговор на въпрос дали е уместен моментът за провеждане на такова мащабно учение като "Балканска стена 2020".

На друг въпрос дали армията трябва си намали бюджета заради извънредната обстановка, върховният главнокомандващ отговори, че трябва да се намери точният баланс и, когато се правят разходи за армията, трябва да има ясни процедури и не трябва да се нарушават приетите решения на НС за финансиране.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе