Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ДПС настоява за оставката на Валери Симеонов и заради арестите в ДАБЧ

ДПС настоява за оставката на Валери Симеонов и заради арестите в ДАБЧ

ДПС настоява за оставката на Валери Симеонов и заради разкритията в Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) от последните дни след акциите на специализираната прокуратура и на комисията за противодействие на корупцията. Това обявиха на брифинг в Народното събрание Хамид Хамид, зам.-председател на ПГ на ДПС, и Четин Казак, член на ръководството на движението.

Настояваме за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, трябва да се носи политическа отговорност за всички тези скандали, в нормалните държави ресорният вицепремиер, министър си подават оставките, обясни Хамид.
ДПС винаги е било за това цялата истина и ако има подобни практики, те да бъдат разкрити, посочи Четин Казак. По думите му отговорността носят управляващите. Да обърнем внимание кой в правителството, към което принадлежи и ДАБЧ, носи персонална отговорност като вицепремиер, в чийто ресор е тази агенция - това е Валери Симеонов, поясни той. Случаят с агенцията бил още едно доказателство в подкрепа на твърденията на ДПС, че подобни хора нямат място в управлението на страната.

Сега, след като и този скандал се разгоря, искаме да подчертаем - какъвто и друг подобен скандал да се разгори, а те станаха ежедневие, нищо не може да отклони вниманието на обществото от това, което направи Валери Симеонов само преди две седмици, от исканата му оставка не само от ДПС, но и от цялото българско демократично общество, категоричен беше Казак.
Той припомни, че още през юни от ДПС са инициирали създаването на специална анкетна комисия заради публикации в чужди медии за неправомерни действия при предоставяне на българско гражданство. Тогава под инициативата са се подписали всички парламентарни групи без левицата, но все още този орган не е създаден. Защо - трябва да питате управляващите, най-вече от ГЕРБ, които ръководят дейността на НС, препоръча Четин Казак.

Той подчерта, че в ДПС се надяват независимата прокуратура и компетентните органи да си свършат работата така, както законът повелява - да разкрият цялата обективна истина и ако има виновни лица, те да понесат своята отговорност.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе