Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Танев: Няма да си подам оставката докато Борисов не я поиска лично

Танев: Няма да си подам оставката докато Борисов не я поиска лично

Няма да си подам оставката докато Борисов не ми я поиска лично. Това заяви проф. Тодор Танев на влизане на срещата при Реформаторите.

Това заяви министърът на образованието Тодор Танев, който дойде преди броени минути на срещата на ръководството на партията РБ. Те се събраха в централата на СДС, за да предложат наследник за поста,след като премиерът Бойко Борисов поиска оставката му, но стана ясно, че министърът не иска да я подаде.

"Как ще я депозирам, без да чуя мотивите", каза Танев.

Министърът не приема упреците, че има вина за скандалното решение терминът "турско робство" да бъде заменен със "съжителство".

"Всеки, който не е луд или с алцхаймер знае, че от 20 години се върти този въпрос", каза Танев. Според него срещу министерството е проведена кратка и силна атака, като едно предложение е било възприето масово, без никаква мисъл, като решение.

"Това е престъпление, не срещу нас, а срещу децата. Не ни оставят да си свършим хубаво работа", коментира Танев. Той бе категоричен, че учителското съсловие го подкрепя напълно.

"Оставям чудесно наследство. 5 чудесни закони и 1,3 млрд. лева по оперативна програма, които всеки може да използва. По-добре от отва здраве му кажи", заяви Танев.

На въпросът кой ще го наследи, той каза, че се колебае между 2-3 имена.

"Ще е човек, който стои по-близо до партиите", каза Танев. А той е бил отчетливо непартиен. Но допусна, че може да бъде човек с неговата фамилия, визирайки зам. председателя на ДБГ Димитър Танев. И допълни, че можело да бъде и някой от заместниците в министерството. После се оплака, че всъщност бил атакуван, не за кратко, а от цели 13 месеца от големите партии в коалцията ГЕРБ и РБ . За това се възприема като изкупителна жертва.

Научил за срещата на Реформаторите от свой колега. Обадил му се да пита и те го поканлили да дойде.

Ръководствата на партиите в РБ се събираха в централата на СДС на "Раковски" 134, за да решат кого да номинират за министър на мястото на Тодор Танев.

Присъстват Любен Петров и Юлиян Леков от СДС, Касим Дал, Корман Исмаилов и Веселин Пенев - НПСД, Димитър Танев, Димитър Делчев и Найден Зеленогорски - ДБГ, Борислав Великов - БНД и представителят от гражданската квота Гроздан Караджов. Първоначално те се чували по телефона, но след това решили да стиковат решението си на общо заседание.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе