Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Със 139 гласа парламентът прие оставката на депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев

Със 139 гласа парламентът прие оставката на депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев

Парламентът прие оставката на народния представител от ГЕРБ Димитър Гамишев, предаде репортер на Агенция „Фокус".

„За" оставката му гласуваха 139 народни представители, „против" – 6 и „въздържали се"- 7, с което тя бе приета. Гамишев е избран от 1-ви Многомандатен избирателен район Благоевград от листата на ПП ГЕРБ.

Агенция "Фокус" припомня: Димитър Гамишев депозира оставката си на 28 март 2018 г. До това се стигна, след като стана ясно, че спрямо него е започнала проверка от НАП заради фирма, която е продал преди да стане общински координатор на ГЕРБ в Гоце Делчев. Първи темата повдигнаха от Областния съвет на БСП в Благоевград на 26 март, когато в декларация изразиха притеснения заради информацията, че Гамишев е злоупотребявал с данъци.

Според левицата купувачът на фирмата на депутата от ГЕРБ е управител на още 93 фирми и собственик на 53 дружества. В пленарна зала Николай Бошкилов от БСП заяви, че Димитър Гамишев олицетворява лицемерната политика на ГЕРБ.

Той подчерта, че фирмата на Гамишев фигурира в списъка на големите длъжници на НАП със задължения в размер на близо 200 хил. лева. В отговор Спас Гърневски от ГЕРБ изтъкна, че при най-малко съмнение в народни представители те сами депозират оставката си и не се крият зад имунитети.

Според председателя на ПГ на ГЕРБ Цветанов Цветанов е абсолютно несъстоятелно точно БСП да говорят за морал. Той даде пример със съдебния процес за купуване на гласове, който се води срещу депутат от БСП. Димитър Гамишев заяви, че сам е взел решението да подаде оставка, за да не се злоупотребява с ГЕРБ. Той уточни, че фирмата му не е имала задължения в момента на прехвърлянето й на купувача. На този етап Димитър Гамишев остава лидер на общинската организация на ГЕРБ в Гоце Делчев. Цветан Цветанов поясни, че се провеждат отчетно-изборни събрания, след които Гамишев няма да бъде преизбран.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе