Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Остават три турнира по „Пътя към София"

Остават три турнира по „Пътя към София

София. Само три турнира по тенис от календара останаха за класацията „Пътя към София", информираха за Стандарт нюз от организационния комитет на „Турнира на шампионките" в София.

В нея са включени победителките от състезанията от категория „интернешънъл" на Женската тенис асоциация (WTA), които в комбинация с мястото си в световната ранглиста добиват право да участват на „Турнира на шампионките" в столицата (29 октомври до 3 ноември 2013 г). Миналата седмица Агнешка Радванска (Полша) взе титлата в Сеул, а китайката Шуай Джън спечели първи трофей в кариерата си в Гуанджоу и така стана 22-ата тенисистка с турнирна победа в сериите „интернешънъл". До края остават състезанията в Линц и Осака от 7 октомври и турнира в Люксембург, който започва на 14 октомври.

Нито една от двете шампионки от миналия уикенд няма да видим в „Арена Армеец". Днес от Асоциацията обявиха, че Радванска вече си е осигурила място в заключителния турнир WTA Championships в Истанбул, заедно с Мария Шарапова. Двете се присъединяват към Серина Уилямс и Виктория Азаренка.

Китайката, въпреки че направи скок от №112 до №74 в ранглистата, заема последното 22-о място в „Пътя към София" (виж класацията в края) и няма шансове до средата на октомври да попадне сред шестте финалистки по право.

За момента сигурни участнички в Турнира на шампионките са получилите „уайлд кард" Цветана Пиронкова и Ана Иванович (Сърбия).
Наградният фонд на състезанието е 750 000 долара. Миналогодишната победителка в София Надя Петрова взе максималните 375 точки за световната ранглиста и 270 000 долара, след като спечели и трите срещи в групата си, полуфинала и финала. Само за участие всяка от осемте тенисистки получава по 75 точки и 35 000 долара.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе