Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Още изключени от ДПС ззаради преференцията

Още изключени от ДПС ззаради преференцията

Лидерът на градската организация на ДПС в Разград Фатме Селим бе изключенаа от ДПС. Тя е наказана заради решението си да се възползва от преференциалната подкрепа за нея, полчена по време на местните избори, въпреки укказанията на партийната централа вотът за личности да не се насърчав

Селим бе №15 в кандидатската листа за съветници на движението, но успя да мине напред и да влезе в общинския съвет в Разград като част от 7 членната група на ДПС. Тя отказала на партийното ръководство, да напусне общинския съвет и въпреки отлюспването ще остане в местния парламент, като независим съветник. В близко време партията ще насрочи събрание за избор на нов градски лидер на мястото на изключената активистка. стана ясно след края на заседанието на общинското ръководство на ДПС в Разград.

Отстраняването на Фатме Селим от партията намалява присъствието на движението в местната власт в лудогорския град. Групата на ДПС в общинския съвет вече ще наброява 6 члена и ще е равна с тези на БСП и Реформаторския блок.
Внимателният прочит на резултатите от местния вот показва, че още двама съветници от групата на ДПС са ползвали преференции за избирането им в общщинския съвет. Те обаче няма да бъдат санкционирани както лидерката, за да не загуби партията на Лютви Местан още от присъствито си в местната управа на Разград, обясниха от ръководството на партията в Лудогорието.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе