Извънредни новини

Осъдиха 3, уреждали мач на младежките национали

Осъдиха 3, уреждали мач на младежките национали

Съдът в Ботевград призна за виновни трима футболисти, хванати да уреждат мач на младежките национали с Германия. Това съобщи пресцентърът на прокуратурата.

Даниел Гяуров, Марио Филипов и Григор Григоров получават едногодишна условна присъда с три години изпитателен срок и глоба от 1 000 лв.

На 16 юли 2014 г. тримата подсъдими са се срещнали с двама състезатели от националния отбор по футбол за младежи до 19 г. на бензиностанция в Правец. Те са обещали на футболистите 10 хил. евро ако предстоящия на 19 юли 2014 г. мач с Германия завърши с три или повече гола. Футболната среща е била част от Европейското първенство в Унгария 2014 г., администрирано от УЕФА, посочват от обвинението.

На 15 юли 2014 г. двамата футболисти са били на подготвителен лагер в Правец, когато подсъдимият Гяуров се обадил на едното момче, с когото били познати. Той искал да се срещнат на бензиностанцията в Правец. Григоров се е свързал и с другия национал и поискал среща на същото място. На следващия ден двамата младежи се видели с Гяуров, Филипов и Григоров, сочи разследването.

Тримата футболисти обещали пари на състезателите, които трябвало да повляят на резултата. Те от своя страна отказали, но българите продължили да ги увещават.

Филипов е дал на младежите мобилен телефон в случай, че размислят - да се свържат с тях. Младежите разказали на треньорите си за отправеното им предложение и уведомили полицията.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе