Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ДПС осъди протестърския вандализъм

ДПС осъди протестърския вандализъм

Нереализирани политици или кандидатполитици се опитват да използват ДПС като трамплин, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по повод вандализма на протеста спрямо централата на партията и поругаването на националните символи - знамето и герба.

С анти-ДПС риторика идват на власт и се опитват да станат център на медийния интерес, добави той. Организаторите на протеста, които довчера бяха партньори и клакьори на ГЕРБ, днес се сетиха - протест пред ДПС.

Десетки декларации са затрупали централата на ДПС веднага, след като организаторите на протеста срещу правителството решиха, че могат да го насочат срещу опозиционната ДПС, разкри той.

Трудно е да се приеме за нормална ситуацията, при която протестиращи си позволяват да пренебрегват национални символи като герба и трибагреника. Тези процеси показват липса на перспектива и идеи у организаторите на протеста, каза Мустафа Карадайъ.

Нашите структури остро осъждат този вандализъм, който няма място в България по време на мирен протест.

"Изходът от политическата криза изисква диалог. За да го има, ние сме предложили нашите виждания и те към днешна дата все още са актуални", поясни Карадайъ.

Необходими са спешни политически действия, докато не е станало късно. Отлагането на решението на кризата днес, може да е с по-тежки последици утре, каза още председателят на Движението.

Той припомни, че от 4 години ДПС последователно иска оставката на това правителство.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе