Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Орешарски взе №1 във волейбола

Орешарски взе №1 във волейбола

София. Волейболистите дариха Пламен Орешарски с фланелка номер 1. Премиерът се срещна с част от националите и ръководството на федерацията в столичната зала "Христо Ботев". Министър-председателят получи още топка с автографи на лъвовете и анцуг, с който да спортува в свободното време.

Орешарски потъна в спомени, прекрачвайки прага на съоръжението. "В студентските си години гледах тук всякакви мачове", сподели премиерът. Той призна, че Любо Ганев е любимият му волейболист, но спомена и възхитата си от Димитър Златанов. "Опитвал съм да играя волейбол в ученическите си години, но не бях много добър в интерес на истината. И баскетбол съм опитвал", откровен бе премиерът.

На срещата стана ясно, че държавата ще подпомогне община Русе да довърши залата си, която е в процес на публично-частно партньорство. "Гледах нейните планове, мисля, че тя е модерна и отговаря на всички съвременни условия. Предстои от другата година да започне реконструкцията на варненската зала", сподели Орешарски. Така стана ясно, че домакинството на страната ни на европейското първенство по волейбол през 2015 г. заедно с Италия няма да бъде провалено.

Орешарски поздрави олимпийските надежди до 13 години и се снима с тях. После се усамоти с шефовете на федерацията, за да нищят заедно проблемите на волейбола. Босовете разкриха, че ще настояват да вземат на дългосрочна концесия "Христо Ботев".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе