Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Карадайъ: Опозицията дефинира дневния ред - това е криза на управляващите

Карадайъ: Опозицията дефинира дневния ред - това е криза на управляващите

Лидерът на ДПС потвърди, че условието, за да се регистрират в пленарната зала депутатите на движението, е било оттеглянето на спорния проектозакон за местното самоуправление, който притеснява опозицията.

"Това е конкретният повод, но този случай не е единственият случай. Такъв тип закони би трябвало да се предлагат и внасят в НС след широко обществено обсъждане", каза той. Нещо повече, казват от ДПС, такива закони, които имат важно обществено значение, би трябвало да се внасят от МС, за да има яснота кой носи политическата отговорност, а не управляващите да се крият зад определени депутати.

Затова ДПС ще продължи да се противопоставя на такива закони, които са вредни и за обществото, и за хората, и за държавата, каза Карадайъ. "С този закон се опитват да създават едни наказателни отряди", обобщи партийната позиция и опасенията на ДПС лидерът.

Той отново повтори тезата на движението за криза на управлението и държавността.

"Но има нещо по-важно от политическа гледна точка - управляващото мнозинство не може да осигури кворум в зала, кворумът се осигурява от опозицията, това е криза, нещо повече - конструктивните действия на опозицията определят и дневния ред в НС. Това е един знак за вътрешна криза в управляващите. Тази очертана криза е факт, този конкретен повод не е единственият случай", заяви Карадайъ.

Лидерът на ДПС подчерта, че реанимацията на държавността започва първо с диалог и след това идва всичко останало, очевидно визирайки диалога, който вчера демонстрираха с лидера на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, както по темата за кворума и въпросния проектозакон, паднал днес от дневния ред, така и по парламентарната номинация за съдия в Конституционния съд.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе