Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ВМРО се оплаква от атака срещу Каракачанов от България и от чужбина

ВМРО се оплаква от атака срещу Каракачанов от България и от чужбина

Има кръгове и в България, и в чужбина, които искат да нанесат политически удар на Красимир Каракачанов и на ВМРО, коментира организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов пред журналисти в Народното събрание във връзка с акцията в Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ).

"Нямаме проблеми с това българските органи да си вършат работата и там, където има корупция или нарушаване на закона, хора да си носят последствията. Но въпросът е, че всичко беше обърнато така, че да има политически удар върху цялото управление на страната и върху ВМРО без никакви доказателства, а твърдения на различни хора, които нито познават материята, нито знаят за какво става въпрос, просто единствената им цел е да оплюват ВМРО и г-н Красимир Каракачанов", каза Ангелов.

Относно коментара на лидера на "Воля" и заместник-председател на парламента Веселин Марешки, че акцията в ДАБЧ е още един повод за искане на оставките на вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, Юлиан Ангелов каза, че е чул "един политически лидер, който има повдигнати обвинения и за рекет, и за побой, и за изнудване, а стои заместник-председател на НС, да обвинява друг лидер на политическа партия и да му издава присъда, без да има повдигнати обвинения към никой от ВМРО за каквото и да е". По думите му "всеки политически джендър, който довчера е бил либерал, след това е станал демократ, един ден е за превъоръжаване, на другия ден е против превъоръжаването на българската армия, след това е станал патриот, даже изведнъж, няма как с подобни тези и лъжи на гърба на ВМРО да си прави политически имидж".

Относно исканията на БСП и ДПС за оставка на вицепремиера Валери Симеонов, в чийто ресор е дейността на ДАБЧ, Ангелов каза, че ВМРО не подкрепя никакви промени в кабинета в момента.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе