Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Оперираха глезена на Алберт в Инсбрук (ОБЗОР)

Оперираха глезена на Алберт в Инсбрук (ОБЗОР)

Треньорът Христов е в стабилно състояние

Скиор №1 на България в момента Алберт Попов претърпя днес успешна операция на счупения глезен. Лекарите от университетската болница в Инсбрук дадоха най-доброто от себе си за интервенцията. Попов пострада при зверската катастрофа с автомобила на националите на пътя от Зьолден до глетчера Ретенбах в Австрия. В близките дни лекарите в Инсбрук ще оперират и счупената скула на лицето на Попов. След интервенцията днес алпиецът е бил много развълнуван от подкрепата, която цяла България му оказва на него и помощник-треньора Димитър Христов. Последният бе откаран от мястото на инцидента в тежко състояние с хеликоптер в болницата в Мюнрау (Гер). Според лекарите състоянието му е все още е тежко, но стабилно. Заради болките Христов приема повече болкоуспокояващи.

В резултат на инцидента в болницата в Мюнрау (Гер) почина главният треньор на националите Драго Грубелник (39 г).
Непосредствено след инцидента за Австрия спешно отпътува директорът на направление "Алпийски дисциплини" в Българска федерация ски Иван Каневчев. Той оказва пълна подкрепа на пострадалите и другите членове на българския тим в Австрия. Каневчев е в постоянна връзка с ръководството на БФСКи и ги информира за състоянието на алпийците.

Българска федерация ски изказва най-искрените си съболезнования на семейството на Драго Грубелник и призоваха всички да се молим за по-бързо възстановяване на Димитър Христов и Алберт Попов.

Министър Кралев: Готови сме да помогнем с всичко

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви, че е в постоянна връзка с президента на Българската федерация по ски Цеко Минев след тежката катастрофа, която претърпя в Зьолден националния тим. "Готови сме да помогнем с всичко, с което можем", обяви министър Кралев. Той получава постоянно актуална информация за състоянието на намиращите се в болниците в Австрия и Германия Алберт Попов и Димитър Христов. Министър Кралев изпрати съболезнователни адреси до БФСки и семейството на починалия в резултат на катастрофата в Зьолден главен треньор на алпийските национали Драго Грубелник.

Драго живееше за ските

Загиналият в нелепия пътен инцидент в Зьолде главен треньор на националите по ски Драго Грубелник ще остане завинаги в сърцата на всички обичащи ските.

Словенецът, който беше специалист в техничните дисциплини, имаше три участия на Олимпийски игри в периода 1998-2006. Най-доброто му класиране за Световната купа беше трето място през 2000 година на слалома във Венген. Той имаше и една победа за Европейската купа през 1999 година в Аделбоден (Швейцария). Грубелник прекрати състезателната си кариера през 2007 година, а от 2013 година беше главен треньор на българския национален отбор по ски - алпийски дисциплини. Всички докоснали се до Драго няма да забравят безрезервната му обич към ските и белите спортове. Нямаше и момент в работата му с българските национали, в който той да не мисли за това какво и как трябва да се направи, за да могат алпийците ни да се представят по-добре. Драго живееше за ските, а лъчезарната му усмивка топлеше всички негови приятели и колеги.
Почивай в мир, шампионе!

Медиите

Отиде си велик спортист

Ужасяващият инцидент при който загина треньорът на националите по алпийски ски Драго Грубелник, а помощникът му Димитър Христов и най-добрият ни състезател Алберт Попов пострадаха, обиколи цял свят. "Отиде си велик човек, велик спортист. Понякога просто не е честно", пише италианският "Република". "Трагедия! Ужас! Треньорът по ски Драго Грубелник загина в автомобилна катастрофа", пише фреското издание "Екип". "Двама българи се отърваха на косъм", допълва в подзаглавието си материала. Немското издание "Фокус" също посвети огромен материал за инцидента. "Светът на ските скърби", пише изданието. Почти всички австрийски и словенски издания нареждат ужаса сред челните си материали.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе