Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

МВР шефът: С оградата имаме най-добре пазената граница на Европа

МВР шефът: С оградата имаме най-добре пазената граница на Европа

"Оградата с Турция си върши работата много добре, а това е най-добре пазената сухопътна граница на Европа". Това заяви вътрешният министър Валентин Радев по време на парламентарния контрол .

"Оградата по границата с Турция е изградена от две части. Първата част обхваща участъка между ГКПП "Капитан Андреево" и "Лесово". В тази част системата за видеонаблюдение е въведена през 2012 г. Втората част е разположена между ГКПП "Лесово" и река Резовска. Тази част е изградена в периода 2013 - 2015 г. Към момента всички тези елементи се използват за гранично наблюдение", обясни Радев пред депутатите. Той увери, че са осигурени средства за поддържането на двете части от граничното управление, както е предвидено и разширение на едната система чрез изграждане на сензорни линии за наблюдение. "С решение от 2017 г. е определен изпълнител на обществена поръчка. Като на 2 ануари 2018г. решението е обжалвано в Комисия за защита от конкуренцията и в момента статута е открито производство по жалба и чакаме решение", допълни Радев.

"Всички казват, че това е най-добре пазената сухоземна граница на Европа. И в тази част, където няма 30 км път и там ще направим. 30 срещу 236 км. Оградата много добре си върши работата и ще си я върши още по-добре ако я надградим", посочи още вътрешният министър.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе