Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Ограбиха биатлонистите на Световната купа в Поклюка

Ограбиха биатлонистите на Световната купа в Поклюка

Любляна. Първият биатлонист на България Красимир Анев и съперниците му от другите държави са били ограбени през нощта на Световната купа в Поклюка. Неизвестен крадец е откраднал от Анев смартфона му- подарък от Владимир Путин от олимпийските игри в Сочи, съобщи в. "7 дни спорт".

Така спортистът вече повече от седмица е без телефон. Смартфонът му изчезнал през нощта на Световната купа в Поклюка, след като биатлонистите забравили да заключат стаята си преди да си легнат.

Крадец влязъл необезпокояван и отмъкнал това, което успял да види в тъмницата. Освен телефона на българина, същата нощ изчезнали модерни апарати и на състезатели от Латвия, а от стаите на румънките пък били взети пари. Полицията била уведомена още на сутринта, но от там обяснили, че могат да намерят апаратите, ако те бъдат включени. За целта органите на реда взели специалните проследяващи кодове на смартфоните на биатлонистите.

Междувеменно Управителният съвет на федерацията по биатлон пък ще изслуша на свое заседание всички страни по скандала с пропуснатата заявка на Красимир Анев за масовия старт в Поклюка. На сбирката са привикани първата треньорка на състезателя от Самоков Диана Галева, която тогава отговаряла за Краси, и българския член на международната федерация Венцеслав Илиев, който търсил Галева по телефона, за да я информира за пропуска и той да бъде коригиран. На заседанието ще бъде определена и датата за отчетно-изборното общо събрание, на което ще бъде избран нов шеф на централата.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе