Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Дадоха официален старт на Европейската седмица на движението

Дадоха официален старт на Европейската седмица на движението

София. Служебният заместник-министър на младежта и спорта Калин Каменов даде начало на серия от прояви по повод Европейската седмица на движението MOVE Week.

Увеселителен парк „Коколандия" в Борисовата градина се превърна в арена на доброто настроение за второкласниците на столичното 120 СОУ „Георги С. Раковски". Децата участваха в празник под наслов „Спорт за здраве", организиран от ММС по повод седмицата на движението MOVE Week и в подкрепа на Световния ден на сърцето.

Калин Каменов показа нагледно как се преодолява въжена стълба на дърво, давайки личен пример на малчуганите.

В празника участваха активно и младежи-доброволци от Българския червен кръст, както и представители на Нов Български Университет.

По-рано през деня заместник-министър Каменов откри друг спортен празник - в 85 ЦДГ „Родина". Малките възпитаници на детската градина с удоволствие караха колело, показаха възможности в леката атлетика, в подаването на топка и патешкото ходене.

„Искам да знаете, че едно от най-важните неща е да спортувате. За да сте здрави, трябват много спорт и игри. Браво на вас. Очаквам да видя кой е най-добрият отбор", насърчи децата заместник-министърът.

От днес, 29 септември, стартира Европейската седмица на движението, която ще се реализира до 5 октомври у нас и в още 32 държави. Целта на кампанията е да мотивира хората да се движат, независимо от тяхната възраст, образование и физическо състояние.

Министерството на младежта и спорта е съорганизатор на 400 събития в повече от 34 града на страната, избрани на доброволен принцип.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе