Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Одържавяване на хазарта нарушава Конституцията

Одържавяване на хазарта нарушава Конституцията

Много моля законодателят да не нарушава Конституцията, обърна се към управляващите юристът и бивш премиер Огнян Герджиков в интервю за БНТ.

Държавата не може да си позволи да одържави хазарта, категоричен бе Герджиков.

Ако това се случи - ако държавата одържави хазарта, Конституционният съд ще отмени този закон, обясни проф. Герджиков в чисто юридически аспект.

"Много моля основният закон да се спазва. Лотарията не може да бъде държавна - и да искаме към днешната дата не може", подчерта юристът.

Иначе в неюридически аспект, според бившия служебен премиер нацията се зомбира с хазартните игри. Проф. Герджиков е обезпокоен за инвазията на хазарта по телевизията за това кой е спечелил и каква сума. Той даде за пример как на една бензиностанция човек заредил бензин за 10 лева, а взел лотарийни билетчета за 30 лв.

Хазартът действа страшно навъзпитателно и трябва да има контрол на държавата. "Хазартът не може да бъде фокусът на вниманието", настоя още юристът.

Изравняването на наказателната отговорност на ненавършилите пълнолетие с пълнолетни би било катастрофа. Това никъде го няма в цивилизования свят. Може да има дискусия за корекция на наказанията за най-тежките престъпления, но пълното изравняване ще покаже, че вероятно сме в Средновековието, коментира още Огнян Герджиков. Дълбоко не съм съгласен на всеки конкретен случай да се реагира със законодателни промени, добави той.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе