Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Очила спряха Хиршер за победа в Шладминг

Очила спряха Хиршер за победа в Шладминг

Уникален малшанс с очилата на Марсел Хиршер го спря за победа на нощния слалом в Шладминг. Човекът отговарящ за маската му забравил да махне преди старта на I манш пластмасовата плака. В резултат на това до петата врата Марсел е карал на сляпо и завърши манша едва 22-и на цели 2,59 сек от водача Феликс Нойройтер.

Подкрепян от над 52 000 зрители около пистата Марселито кара перфектно, но това му стигна само за второто място. Победата отново отиде при безспорния №1 в слалома тази зима Хенрик Кристоферсен (Нор), който бе трети след първия манш. За норвежецът това бе 6-и успех от 7 слалома. Възхитен от карането на австриецът във II манш Хенрик падна на колене пред него и му се поклони със свалена каска.

Нойройтер пък му хвана кол малко преди финала и не завърши. „"Гледано от луната всичко това не изглежда чак толкова важно!", написа философски в профила си във Фейсбук Нойройтер.

Третото в Шладминг място зае победителя от миналата година Саня Хорошилов (Рус).

За големия глобус Хиршер води с 969 т. Контузения Свиндал още е втори с 916, а основния конкурент на Марсел за големия Глобус Кристоферсен вече е твърдо трети с 871 т. В оставащите 4 слалома до края на сезона Херник има нужда само от 120 т за да спечели за първи път малкия глобус. Следващите стартове на мъжете за СК са в Гармиш-Партенкирхен на 30 януари (спускане) и на 31 януари (гигантски слалом) и ще бъдат излъчвани пряко от Евроспорт.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе