Извънредни новини

Обявиха Коло Туре за робовладелец

Обявиха Коло Туре за робовладелец

Работех по 16 часа, проплака слугинята му

Защитникът на "Ливърпул" Коло Туре бе обявен за робовладелец от бивша прислужница в имението му. Алис Сойър хвърли бомбата, заявявайки, че е била карана да работи по 16 часа на ден, а футболистът, който изкарва по 90 000 паунда седмично (112 000 евро), й плащал под минимума.

"Трябваше да работя от 8,00 сутринта до 20,00 ч вечер, но ми се налагаше да оставам и до 3,00 през нощта. Почти не получавах почивни дни, като трябваше да съм на работа и през уикенда. Съпругата на Коло - Аво, не спираше да ми се кара без причина. Нямах право да я наричам с истинското й име, а трябваше да се обръщам към нея с "мадам"," проплака изтормозената служителка. Сойър искала да напусне, но фамилия Туре я държали като робиня.

"Опитах да си тръгна, но паспортът ми беше в Аво, която отказа да ми го върне. Разплаках се и се обадих на сестра ми, а тя оведоми властите", разкрива премеждията си 30-годишната прислужница. Освен нечовешките условия на труд Алис била през цялото време унижавана от госпожа Туре. "По пътя към един ресторант Аво ме накара да й завържа обувката.

Почувствах се толкова унизена, но нямах избор. Трябваше да правя същото и за 12-годишния им син. След като бавачката напусна, аз бях натоварена да се грижа за трите им деца", завършва историята си жертвата. Сойър търпяла, за да издържа майка си и двете си деца във Филипините.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе