Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

15 обявени кандидати за кметове на БСП

15 обявени кандидати за кметове на БСП

Левицата се събра, за да одобри кандидатите си за повече от половината населени места в страната. Обявените засега са не повече от 15. Сред тях са петима настоящи депутати от левицата, които вече станаха известни: Николай Тишев - Бургас, Станислав Владимиров - Перник,  Пенчо Милков – Русе, Кольо Милев- Сливен и  Тодор Байчев - Карнобат.

Повечето от досегашните кметове на левицата получиха подкрепа за следващ мандат. Това са градоначалникът на Гоце Делчев - Владимир Москов, на Троян - Донка Михайлова, на Кресна -- Николай Георгиев, на Павликени - Емануил Манолов, на Асеновград - Емил Караиванов. Ръководството на БСП потвърди и кандидатурата за нови лица, които пуска в битката за градовете. Една от тях е

Катя Георгиева, която ще се бори за Ямбол.

Тя е шеф на местната структура в града и извоюва голямата победа срещу ГЕРБ на евровота. Производствен директор е на известна фабрика за производство на мебели. Получи популярност като оглави протестите срещу бежанските лагери. Тя ще се изправи в оспорвана битка най-вероятно срещу дългогодишния кмет Георги Славов.

Банкер влиза в кампанията за Хасково

За разлика от Георгиева, кандидатът на БСП в Хасково е с далеч по-малки шансове. Настоящият банкер Коста Стоев е бивш председател на Димитровския комсомол в Хасково преди 1989 година, после е избран за депутат във Великото народно събрание. В далечните времена на кмета Атанас Василев той е общински съветник в Хасково. След това се отдава на банкерството. Първата банка, която оглави бе фалираната впоследствие „Моллов”. Кариерата му продължи през няколко други банки и в Плевен, сега отново е банков шеф в Хасково. Получи зелена светлина от висшето ръководство на БСП, след като остана единствената кандидатура на инфарктно градското събрание.  Изправя се срещу досегашния областен управител Станислав Дечев, който е с по-големи шансове да обедини града след злополучните последните кметски мандати.      

Популярен професор играе за Стара Загора

Проф. Иван Върляков ще оспорва кметското място на едни от най-успешните градоначалници в ГЕРБ – Живко Тодоров. Професорът преподава в Тракийския университет, но освен това отдавна от изпълнителен директор на Регионалната асоциация на общините „Тракия”. Той ще води листата и на общинските съветници на БСП в града.  .

Един от куриозите на днешната сбирка бе идеята да се подкрепи кметът на Симитли Апостол Апостолов, който е от ГЕРБ. Иначе, изненади нямаше.

На "Позитано" 20 очаквано

няма решение за кандидатурата на Мая Манолова

въпреки че настроенията в столетницата са в нейна полза. "Разбира се, че трябва да бъде подкрепена, още повече, че по-ярка кандидатура и убедителна в средите на левицата аз не виждам", коментира социалистът Атанас Мерджанов. Като "способен човек" я определи и Корнелия Нинова.

БСП-София ще кажат на 11 септември дали одобряват кандидатурата й. Лидерът на столичната организация Калоян Паргов пожела на омбудсмана "успех в това сериозно начинание, с което се заема".

Корнелия Нинова обяви, че на 15 септември пленум на "червените" ще се произнесе окончателно по казуса "Манолова", нахъса съпартийците за победа с удвоени по брой кметове и заяви, че приоритет са дискусиите по бюджета и поправките в Наказателния кодекс, поискани от хората в Сотиря.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе