Извънредни новини

Обвиниха 4-ма "сини" за атаката срещу полицаи

Обвиниха 4-ма

Двама от арестуваните запалянковци са с криминални прояви

Благоевградската прокуратура повдигна обвинения на четирима фенове на футболния „Левски" за безпрецедентната атака срещу полицейски служители на стадион „Христо Ботев" в Благоевград.

Броени минути след началото на мача между ОФК „Пирин" и „сините" в неделя в 20,30 часа, гневни привърженици на столичани, които закъсняха за двубоя и не можаха да си купят билети, обсипаха с канонада от сигнални ракети, бомбички, бутилки и камъни привържениците на „Пирин" и униформените. Ранени бяха 8 полицаи, двама от тях се оказаха с комоцио и останаха за лечение в хирургичното отделение на благоевградската болница. Другите шестима бяха освободени за домашно лечение след медицинските прегледи. Първоначално в ареста попаднаха 9 фенове на „Левски". Като обвиняеми са привлечени 41-г. И. Димитров от София, 36-г. му съгражданин Ю. Христов, 19-г. М. М., също от София, 21-г. Т.М. от село Кривина и още един мъж. Първите двама са с криминални прояви за две еднакви престъпления – за хулиганство и за закана за престъпление спрямо длъжностни лица по повод тяхната служба. На тях е наложена мярка за неотклонение „Задържане за в ареста за срок до 72 часа". В сряда прокуратурата ще поиска най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража" за двамата. Работата на разследващите продължава.

Ранените служители на реда са на 58 г. и 28 г. По-възрастният полицай има открита разкъсно-контузна рана на челото, уцелен е и по тялото от различни хвърлени предмети. Колегата му няма открити и видими наранявания, но също е с комоцио.
Привърженик на „Левски" също е потърсил помощ в Спешно-приемно отделение в Благоевград с травма на главата. Раната му е обработена, той отказал да бъде хоспитализиран и си тръгнал.

Петимата обвиняеми са действали по хулигански подбуди и са нанесли леки телесни повреди на полицейски служители, уточниха от районната прокуратура.

Трима от тях са привлечени за извършено от тях престъпление по чл. 325, ал. 1 от Наказателния кодекс – за действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Срещу другите двама софиянци - Ю. Христов и И. Димитров, е повдигнато обвинение по чл. 325, ал. 2 от Наказателния кодекс за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе