Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ДПС обвини ГЕРБ и БСП в лицемерие и заиграване с националистите

ДПС обвини ГЕРБ и БСП в лицемерие и заиграване с националистите

В лицемерие и заиграване с националистите обвини ГЕРБ и БСП лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на. на възпоменателен митинг в памет на жертвите от възродителния процес в село Корница, където през 1973 г. бяха убити 5-ма души.

Според него двете най-големи партии проявяват двоен стандарт. На конгресите на своите политически семейства в Европа приемали решения за защита на демокрацията и против популизма и национализма, а в България влизали в съглашателство с националистите, дори ги включват във властта.

"От трибуната на народното събрание заместник-председателят на ГЕРБ Красимир Велчев казва, че такива събития не са се случвали, че тези хора са се самонаранили. За нас това означа, че цялата ГЕРБ казва така. С цялата си наглост утре ще дойдат да искат нашия глас в благоевградския регион. Само че ГЕРБ не са сами. БСП тотално работи против правата и свободите заедно с ГЕРБ, дори в нарушение на конституцията", заяви Карадайъ на митинга пред стотици хора в региона.

Гости на възпоменанието беше почти цялата група на ДПС, евродепутатът Илхан Кючюк и кметове от страната.

Карадайъ апелира за активност в предстоящите евроизбори и допълни, че те ще играят в голяма степен и роля на местните избори през есента.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе