Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Депутатите обсъждаха Бюджет 2018 на среднощно заседание

Депутатите обсъждаха Бюджет 2018 на среднощно заседание

Среднощно заседание на парламента за приемането на бюджета на страната за следващата година. Депутатите обсъждаха основният финансов закон до малко след 3 часа през нощта.

И този път не мина без скандали. 18 часа депутатите спориха по Бюджет 2018-а. Успяха да приемат приходно-разходната част, както и бюджетите на част от министерствата.

Депутатите се скараха включително заради удължаването на работното време до малките часове, с което БСП не бяха съгласни.

Стана скандал и заради решение да бъдат отпуснати 1,3 милиона лева за реставрация на църкви, което беше поискано от БСП.

Тези пари обаче не са заложени и на практика няма от къде да се вземат. Затова управляващите поискаха този текст да бъде гласуван отново днес заради объркване. А опозицията контрираха, че нарушават правилника, защото текстът е гласуван два пъти и нямат право на трети път. Затова можело да атакуват бюджета и пред Конституционния съд.

След полунощ депутатите приеха бюджета на здравното министерство със 120 гласа „за", 81 – „против" и 1 въздържал се.

Заложените приходи са 40 млн. лева, а разходите – 495,244 милиона лева. Най-много средства са предвидени за политика в областта на диагностиката и лечението – 355,716 милиона лева, предаде агенция "Фокус".

За бюджета на Министерството на образованието са заложени приходи в размер на 13,100 милиона лева и разходи в размер на 584,470 милиона лева. Най-много пари ще отидат за политиката за учене през целия живот. За БАН е предоставен трансфер в размер на 83,075 милиона лева.

В бюджета на Министерството на културата са заложени приходи от 24,9 милиона лева, а разходите възлизат на 175,282 милиона лева.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе