Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Хамид Хамид: Без съгласие се обричаме на хаос

Хамид Хамид: Без съгласие се обричаме на хаос

„Колкото повече се бавим с постигане на национално съгласие по определени приоритети, толкова повече обричаме България да потъне в този хаос, заяви в интервю за БНР Хамид Хамид, зам.-председател на ПГ на ДПС и зам.-председател на правната комисия в парламента.

"Нашият призив е да бъде намерен диалог, да бъдат изведени приоритетите и в малкото оставащо време до изборите да се сформира едно експертно правителство, в което всички да поемат своята отговорност. Извежда се и първият приоритет – провеждане на честни парламентарни избори“, коментира депутатът.

Според него в историята на ДПС има много примери как „някой незначителен човечец, за да бъде забелязан, се катери на гърба на ДПС“. По думите на Хамид няма аналог по нонсенс в целия свят - антиправителствен протест да се провежда пред централата на опозиционна партия.

„Това винаги е сплотявало ДПС и го е правило по-силно. Движението е излизало по-силно от подобни ситуации“, каза той.

Хамид поясни, че кворумът в парламента се крепи от партия „Воля“ и от няколко независими депутати, а не от ДПС.

„Обмисляме да включим ситуацията с новия, ограничаващ журналистите ред в Народното събрание към мотивите, с които искаме оставката на Цвета Караянчева заради системните ѝ неспазвания и отказа ѝ от изпълнение на задълженията ѝ като председател на парламента“, подчерта народният представител.

„Закъснял популизъм“ и „купуване на политическо време“. Така Хамид определи отпуснатите по 50 лева месечно към пенсиите на възрастните хора, перспективата за преизчисление на пенсиите, увеличението на заплатите в администрацията.

Той коментира и доклада на Европейската комисия, оповестен по-рано през седмицата: „ЕК констатира напредък и добра нормативна уредба. Оттам нататък трябва да търсим прилагане на тази нормативна база, за да бъдат доведени докрай тези реформи“.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе