Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Паргов: Казусът в "Обеля 2" има нужда от адекватно решение

Паргов: Казусът в "Обеля 2" има нужда от адекватно решение

Казусът в "Обеля 2" да бъде обследван и заедно с районната администрация на "Връбница" да бъде намерено адекватно решение, за да бъде отстранено напрежението. Единственият начин е да бъде намерен друг подходящ терен, който да бъде предоставен на инвеститора, за да реализира строежа. Това каза лидерът на БСП-София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов в разговор с главния архитект на столицата Здравко Здравков след днешния пореден протест на граждани от квартала.

Той, заедно с членовете на ИБ на Градския съвет на софийската организация на БСП Борис Цветков и общинския съветник Петко Димитров, подкрепи гражданското недоволство срещу поредния опит за застрояване на междублоково пространство. Този път на терена между блокове №№ 260, 261 и 262 в „Обеля 2“.

Паргов припомни, че миналата година, преди кампанията за местните избори, при подобен казус съвсем наблизо, главният архитект на София Здравко Здравков, кметът на "Връбница" Младен Младенов и столичният градоначалник Йорданка Фандъкова поеха ангажимент да разглеждат и разрешават всеки случай поотделно. „Те обещаха, че отстраняването на проблемите с многобройните подобни терени в "Обеля 1" и "Обеля 2" ще бъде приоритет с оглед съобразяването с интереса на живеещите там“, обясни председателят на БСП – София.

„Гражданите искат да имат достатъчно пространство между блоковете за детски площадки и зелени площи. А в същото време инвеститорите, които притежават изрядни и напълно законни разрешителни за строеж, трябва да получат подходящи терени, на които да реализират правото си“, счита Калоян Паргов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе