Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Йовчев: Няма сериозни заплахи срещу Цветанов

Йовчев: Няма сериозни заплахи срещу Цветанов

София. "Свалянето на охраната на Цветан Цветанов ще е решение на Националната служба за охрана (НСО), но аз не виждам сериозна заплаха".

Това каза в кулоарите на парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Преди това в пленарна зала той заяви, че проверките на МВР показала, че "случаите със заплахи за живота на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов или са приключили, или по тях няма конкретни данни, потвърждаващи подадената информация".

„Ще информираме Националната служба за охрана с резултатите от проверката, която сме направили. От извършените проверки няма нито един сигнал, който към момента да считаме, че е сериозен", поясни Йовчев.

„Има извършени нарушения, но не можем да кажем дали има извършено незаконно подслушване. Нека да оставим на прокуратурата да се произнесе. Има извършени редица нарушения от длъжностни лица, които са били в СДОТО. Във връзка с това още тогава са предприети мерки, но ние считаме, че те не са достатъчни, в правилната посока са и в резултат на това разработихме програма от мерки, повечето от които вече са изпълнени", посочи министър Йовчев. „Мотивите за прекратяване на тези проверки за двама от тях са, че няма достатъчно данни. От това, което аз погледнах и от мнението на експертите – има достатъчно данни. Приключили вече дисциплинарни производства, особено спрямо хора, които вече не са служители на МВР, няма как да бъдат възобновени", каза още вицепремиерът. „Експертите считат, че има извършени нарушения", обясни Йовчев. Той каза още, че няма информация колко струва охраната на Цветанов.

МВР шефът подчерта, че би трябвало да се направи преглед на абсолютно всички публични лица за това дали имат необходимост от охрана.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе