Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов: Прав е Доган! Няма предпоставка за предсрочни парламентарни избори

Цветанов: Прав е Доган! Няма предпоставка за предсрочни парламентарни избори

„Няма предпоставка за предсрочни парламентарни избори. Прав е Доган. И от БСП го казват, но под сурдинка. Същото показват и социологическите изследвания – няма условия за предсрочни парламентарни избори."

Това заяви в предаването „Тази сутрин" по БТВ зам.-председателят на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на партията Цветан Цветанов.

Той коментира словото на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган пред актива на партията вчера вечерта. Сериозно политическо изказване – така оцени словото на Доган Цветанов.

Готови сме за вота на доверие, ако бъде внесен, подчерта Цветан Цветанов. И постави под съмнение внасянето на вота.

Речта на Доган се различава малко от позицията на парламентарната му група, коментира Цветанов.

В момента виждаме, че има национално отговорно говорене, че не е необходим вот на недоверие, смята вторият човек в ГЕРБ.

ДПС, разбира се, че са опозиция, каза Цветанов. И анализира, че двата полюса, които могат да имат управление са ГЕРБ с патриотите и БСП с ДПС.

Цветанов отговори и на въпроси, свързани с атаките на вицепремиера Валери Симеонов към премиера Бойко Борисов.

Имаме добра комуникация и работим добре с парламентарната група на Обединени патриоти.

Днес с колеги депутати, ще бъде и Симеонов, ще направим полет по новата линия София – Одеса, нямаме теми, по които да не си говорим с колегите от ОП, подчерта Цветанов. Уважавам коалиционните ни партньори, уважавам и Валери Симеонов и Краси Каракачанов, изтъкна председателят на ПГ на ГЕРБ. Но подчерта, че е добре комуникацията да бъде директна, а не да минава през медиите.

Трябва да развиваме курортите, хората да карат ски в България, а не в чужбина, смята Цветанов по темата за втория лифт на Банско. Една от критиките на Симеонов бе именно за това. Лидерът на НФСБ заяви, че се чувства „изработен" от премиера.

Цветан Цветанов отговори и на въпроси, свързани с повторното гласуване на мораториума върху новите лекарства. Преди да се стигне до прегласуването, мнозинството преодоля ветото на президента Румен Радев по темата. Затова в студиото на БТВ ден по-рано вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че Цветанов трябва да се извини на президента Румен Радев.

„Пожелавам весели коледни празници и на Илияна Йотова! Но това сериозно ли е? Тя в какво качество го казва? Това ли са функциите на вицепрезидента? Да се занимава с функциите, които има и да остави ГЕРБ!", бе категоричен Цветанов. Той повтори тезата си, че „някой се заиграва със страховете на хората". Но в „политиката трябва да можеш да направиш крачка назад". Твърдението, че онкоболните са щели да останат без лечение, е невярно, подчерта Цветанов.

Той заяви, че „няма никакви проблеми с Румен Радев". А на въпроса ще се извини ли на Румен Радев, каза на водещия, че го провокира да говори за Румен Радев, за да могат после други да отговарят на въпроси по това, което е казал за Радев.

Искам да чуя защо Румен Радев не говори за приоритетите на българското председателство, а за евентуалното посещение на Владимир Путин по време на българското председателство, каза Цветанов.

И чрез медиите поиска държавният глава да каже какво е отношението му към Крим и към СЕТА. Като отиде в Брюксел, подкрепи санкциите срещу Русия, а тук говори друго, бе логиката на Цветанов.

Няма масово подслушване, отговори на критиките на опозицията Цветан Цветанов.

„Столичната община се управлява изключително успешно. Придобихме европейски вид", каза Цветанов в началото на разговора в студиото, отговаряйки на въпроси за уволнена директорка на детска градина, която заяви, че е била поставяна под натиск да приема деца по втория начин. Докато няма становище от Столичната община, не може да се взима позицията само на едната страна, каза Цветанов по темата.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе