Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Московски: Няма да подам оставка заради ултиматума на БСП

Московски: Няма да подам оставка заради ултиматума на БСП

Оставката винаги си я нося в джоба и за мен никога не е представлявало проблем да си я подам, но не бих отговорил на този ултиматум, тъй като не мисля, че има основание да се отправят квалификации, които са неверни. Това каза в отговор на БСП министърът на транспорта Ивайло Московски.

По-рано днес депутатът от БСП Георги Свиленски заплаши Московски с ултиматум. ""Даваме 24 часа на министър Ивайло Московски да освободи ръководството на БДЖ, ако не го направи - ще искаме неговата оставка", заяви Свиленски. Пак по-рано днес е бил уволнен началникът на областния отдел на ДАИ в София заради това, че е подал сигнали за корупция, допълни Свиленски. В тази връзка от БСП поискаха оставката на разследвания за измама зам.-министър на транспорта Ангел Попов от квотата на Обединените патриоти.

Московски призна, че за първи път в живота си днес вижда директора на областната инспекция на ДАИ. Тезата, че по времето на неговото управление в министерството били уволнени най-много инспектори на ДАИ за корупция, го удовлетворявала, защото показвала, че се бори с корупцията. Защо само при ГЕРБ арестуват, което означава, че няма политически чадър над тези хора, а при БСП няма, попита още транспортният министър.

По повод 7-месечния му болничен вметна, че би се притеснявал да му повери ръководен пост, ако е толковн. Московски се чуди още как въпросният уволнен шеф не е санкционирал онези 12 изпитващ за корупция, които са били негови подчинени. Със сигурност единият болничен лист е фалшив, уточни министърът на транспорта.

Московски се зачуди как по време на дебатите по вота за корупция не е имало и една дума в сферата на транспорта, а изведнъж БСП се сеща а говори по въпроса седмица по-късно.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе