Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

БСП няма да номинира кандидати за КЕВР

БСП няма да номинира кандидати за КЕВР

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че партията няма да излъчва номинации за кандидати за Комисия за енергийно и водно регулиране. По думите ѝ това решение e било прието със 100 % пълно мнозинство и съгласие на Изпълнителното бюро на партията преди няколко часа.

Тя представи пред медиите в града и аргументите, с които е било взето решението. „Този модел - на КЕВР и на останалите регулационни, уж независими органи, е сбъркан още от началото. Това не са независими органи, а органи, които провеждат или корпоративни или политически интереси. Ние заявяваме, че искаме смяна на модела на подобен вид управления на тези органи и начина, по който взимат решения. Поради което няма как, заради това оспорване на съществото на такъв орган, сега да предложим кандидати за КЕВР", подчерта Корнелия Нинова. Тя добави, че към момента не е било обсъждано и взимано решение за оттегляне на членовете на БСП в сега действащите регулационни органи.

„Не сме обсъждали подобно нещо, но оттук нататък няма да предлагаме членове на такива органи – решение на Изпълнителното бюро", каза още Нинова.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе