Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Калоян Паргов: ГЕРБ няма идейна спойка, а сбор по интереси

Калоян Паргов: ГЕРБ няма идейна спойка, а сбор по интереси

Цялата държава и всички ние станахме заложници на вътрешнопартийните боричкания и вътрешнопартийните неудачи, които започват в управляващата партия след 10 години от нейното създаване. Което говори, че тук не говорим вече за идейна спойка, а говорим по-скоро за сбор от хора по интереси, които са си разпределили определени постове и позиции на различно равнище, обяви лидерът на БСП в София Калоян Паргов пред БНР. 

Точно този подход на управление на държавата не е този подход, от който има нужда България. Говоря като постигане на целите, които всички сме си заложили, а именно повишаване на благосъстоянието и подобряване на живота на гражданите и т.н., каза още той.

Тук въпросът не е дали има кум, кумец, брат, сестра, съученици или хора, на които, да кажем някои им се е доверил, че могат да свършат една определена работа в полза на обществото, а какво са свършили, отсече Паргов.

Очевидно е, че хасковската схема, ако продължим там има много данни и обстоятелства, които предстоят да излязат наяве, за свързаности, за фирми, за поръчки, за състоянието на здравния сектор, ако щете, там, на отношенията частни – общински болници, нещо, което се случи във Враца, виждаме. Т. е. това е нещото, което ние укоряваме и казваме, че не е правилен подход, продължи Паргов.

Ролята ни на опозиция е да следим какво правят управляващите и там, където считаме, че те грешат или няма нужния резултат, е да го поставяме наяве този въпрос и да искаме те да се поправят или да поемат отговорност. Ролята на опозицията е и в създаването на фундамент, в който да покажем какво бихме направили ние, ако бяхме на тяхното място, завърши той.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе