Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Новозеландец открадна 11 огнестрелни оръжия от полицията

Новозеландец открадна 11 огнестрелни оръжия от полицията

Издирват 38-годишен мъж

Полицията на Нова Зеландия издирва мъж, който е откраднал 11 огнестрелни оръжия от полицейски участък, следва от съобщение за пресата, публикувано на официалния полицейски уебсайт.

След терористичната атака в Крайстчърч, в която бяха убити 50 души, премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардерн обяви забрана на всички полуавтоматични бойни оръжия и винтовки в страната. През април парламентът на Нова Зеландия прие законопроект, въвеждащ забрана за полуавтоматични бойни оръжия, автомати и техните части.

„Единадесет огнестрелни оръжия са се съхранявали в полицейското депо, тяхното местонахождение в момента е неизвестно. Поясняваме, че това не са полицейски оръжия, а други, представени като веществени доказателства или предадени за унощожаване“, се казва в изявление на официалния полицейски началник на централния район Сара Стюарт.

Съобщава се, че във връзка с кражбата, която е станала в град Палмерстън на 25 април, полицията издирва 38-годишен мъж на име Алън Джеймс Харис.

"За ареста му е издадена заповед. Не трябва никой да се доближава до него", казва Стюарт. Как престъпникът е успял да извърши кражбата, полицията не уточнява.

В две джамии в Крайстчърч (Южен остров, Нова Зеландия) на 15 март имаше стрелба, убити бяха 50 души, а други 50 ранени. Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардерн нарече инцидента терористичен акт. Един мъж, 28-годишният австралиец Брентън Тарант, бе обвинен в убийство, съдът удължи задържането му до 5 април.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе