Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ДПС с нови областни председатели

ДПС с нови областни председатели

По време на отчетно-изборна областна конференция на ДПС делегатите избраха Гюнай Далоглу за областен председател във Велико Търново, обявиха от Движението във Фейсбук. На форума присъстваха членовете на ЦОБ на ДПС Рушен Риза и Камен Костадинов, както и народните представители ген. Симеон Симеонов и Имрен Мехмедова.

По-късно стана ясно, че делегатите единодушно са избрали Айсел Руфад за областен председател на ДПС Шумен.

"Днес при спазване на всички противоепидемични мерки се проведе десетата редовна отчетно-изборна областна конференция на ДПС Шумен. Гости на конференцията бяха председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, зам.-председателят на НС д-р Нигяр Джафер, зам.-председстелят на ПГ на ДПС Хамид Хамид, народните представители Танер Али и д-р Хасан Адемов, общински кметове на ДПС от областта и председателят на Младежко ДПС Шумен Мустафа Мустафов",написаха във социалната мрежа.

Нов областен лидер на ДПС има и в Разград. Делегатите единодушно избраха Мехмед Салим, а на отчетно-изборната конференция присъстваха председателят Мустафа Карадайъ, зам.-председателят Ахмед Ахмедов, зам.-председателят на НС д-р Нигяр Джафер, зам.-председстелят на ПГ на ДПС Хамид Хамид, народните представители Ихсан Хаккъ, д-р Хасан Адемов и Бюрхан Абазов, общински кметове на ДПС от областта и председателят на Младежко ДПС Разград Алпер Аптулов.

Събитието се проведе на открито и при спазване на всички противоепидемични мерки в знаковата местност Демир Баба Теке край Исперих.

"Караянчевщината е олицетворение на ГЕРБ за правенето на политики през всичките тези последни десетина години", каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. В своето изказване той разкритикува управляващите в България и заяви, че с настоящият модел на управление мнозинството в парламента е довело страната до политически хаос и криза.

 "Ние сме пазители на целостта, мира, сигурността и стабилността на нашата Родина. Ние сме символа на демокрацията и държавността в нашата страна и естествено правата и свободите са част от нашия генетичен код. Стълбовете, по които правим нашата политика са свободата, отговорността, толерантността и заедността. Това е ДПС!", допълни още председателят на ДПС.     

 Карадайъ отново подчерта, че всяка власт без ДПС е нестабилна и допълни, че България не може да поеме пътя за развитие без ДПС, тъй като Движението многократно е заявявала, че политиката трябва да бъде насочена предимно към ускореното развитие на страната.

 „ДПС от дълго време представя своята програма за ускорен, догонващ европейските стандарт и растеж, стъпваща върху либералните принципи каквито са насърчаването и подкрепа на инвестициите чрез активна помощ на държавата във всички фази на инвестиционния процес с цел ускоряване на реализацията му. Развитието на икономиката на нови технологии във всички икономически сектори, както и развитието на зелената икономика – чиста енергия, чиста вода, чист въздух, чиста храна са сред основните приоритети на партията“, уточни още председателят.

В петък Лятиф Расим бе избран за председател на общинската организация на ДПС в Кърджали. Той получи подкрепата на 221-те делегати на редовната общинска отчетно-изборна конференция на ДПС-Кърджали, която се проведе в салона на театъра в областния град при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Гости на форума в Кърджали бяха зам.председателят на ДПС и кмет на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис, областният лидер на ДПС и кмет на община Ардино инж. Изет Шабан, народните представители Адлен Шевкед и Ерол Мехмед. Тук бяха още кметът на община Черноочене Айдън Осман и председателят на Общинския съвет в Момчилград Ерсин Юмер.

„Искам първо да ви благодаря за единодушната подкрепа. Основната ми цел, като  председател на общинската структура на ДПС в Кърджали, ще бъде да запазя това единство и съгласие, което виждам тук в тази зала“, заяви Лятиф Расим.

Областният лидер на ДПС и кмет на община Ардино инж. Изет Шабан подчерта, че през изминалия период всички заедно са изживели един от най-трудните периоди от живота на партията. „Трудните периоди ни учат на мъдрост, закаляват ни, ставаме по-силни, ако ги преодолеем. Ние, успяхме с усилията на всеки един човек, не само в тази зала, но и извън нея. Кърджалийската организация може много повече. Моят призив е да търсим диалога в решаването на проблемите. Да се уважаваме и да знаем какво целим и да работим за целта“, заяви инж. Изет Шабан, цитиран от 24 Родопи. Областната конференция на ДПС ще се проведе в средата на ноември.

Шахин Байрямов e новият председател на общинската организация на ДПС в Ардино. Той бе избран с пълно мнозинство по време на 10-ата редовна общинска отчетно-изборна конференция, която се проведе в неделя в салона на градското читалище при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

„Благодаря Ви за подкрепата и за това, че ме избрахте да направлявам този влак. Това е много важен момент от моя 50-годишен живот. ДПС е партията, която е създадена от сълзите и мъката на хората. Не случайно девизът на конференцията е обръщението на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган „ДПС е избор на съдба! Не съжалявам, че избрах такава съдба.“ Тук е мястото да му благодаря, защото той ни обедини, даде ни възможност да се борим за нашите съдби“, заяви Шахин Байрямов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе