Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Ноле и Схиперс са №1 в Европа за 2015-а

Ноле и Схиперс са №1 в Европа за 2015-а

Сърбинът Новак Джокович триумфира за трети път в кариерата си в класацията Спортист на годината в Европа при мъжете. При дамите за №1 бе избрана холандската атлетка Дафне Схиперс.

През 2015 г. Ноле доминира тотално в световния тенис елит, спечелвайки спечели Australian Open, Wimbledon и US Open. Схиперс пък завоюва златен медал на 200 м и сребърен медал на 100 метра на световното първенство по лека атлетика на открито в Пекин.

Джокович е печелил вота за Спортист на Европа и през 2011 и 2012 г.

Това е 33-ото издание на анкетата на AIPS Europe (Европейската асоциация на спортните журналисти) като част от световната анкета, организирана от AIPS (Международната асоциация на спортните журналисти).

Най-голямата континентална секция на AIPS – AIPS Europe, е основана на конгреса на AIPS в Милано Маритима през 1977 г. През 2016 г. Европейската асоциация на спортните журналисти ще отпразнува своята 40-годишнина.

От 2003 г. анкетата за Спортист на годината бе кръстена Frank Taylor Trophy в чест на бившия президент и на международната, и на европейската асоциация на спортните журналисти. Наградата за Спортистка на годината в Европа пък бе кръстена Evgen Bergant Trophy на името на дългогодишния вицепрезидент на Европейската асоциация на спортните журналисти.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе