Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

IBF нокаутира Тайсън Фюри, отне му титлата

IBF нокаутира Тайсън Фюри,  отне му титлата

Международната боксова федерация IBF отне служебно титлата на световния шампион Тайсън Фюри. Това се случва само 10 дни, след като той детронира досегашния абсолютен властелин в тежка категория Владимир Кличко, пише Sportal.

От федерацията са наредили на Фюри да направи доброволна защита на колана си срещу задължителния си претендент - украинеца Вячеслав Глазков ( 21 победи, 13 с нокаут и една загуба), но Тайсън отказал да направи това, защото според клауза в договора от първия двубой трябва да изиграе реванш с Владимир Кличко. Това е забранено според правилата на IBF.

От IBF обявиха, че за вакантната световната титла в тежка категория Вячеслав Глазков ще трябва да се бие с Чарлс Мартин ( 22 победи, 20 с нокаут, и 1 загуба). На Глазков и Мартин им беше наредено да започнат незабавни преговори за насрочване на мач. Крайният срок за обявяването му е 8 януари 2016 г. Ако няма договорка дотогава, ще бъде обявен търг и ще се приеме най-високата оферта за мач Глазков - Мартин.

На 28 ноември Тайсън Фюри поднесе голямата сензация, след като победи Владимир Кличко по точки след 12-рундова битка. След девет години, 7 месеца, 8 дни и 19 защити украинецът сдаде титлите си във версии IBF, WBA, WBO и IBO ерата "Владимир Кличко" приключи пред 65 000 зрители в Дюселдорф. Но световната титла на IBF се оказа притежание на Фюри едва за десет дни.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе