Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Нито един член на ДПС не последва Местан

Нито един член на ДПС не последва Местан

Нито един член на ДПС не последва изхвърления от партията за национално предателство Лютви Местан. И петимата напуснали парламентарната група на движението в знак на вярност към Местан не са членове на ДПС. Марияна Георгиева, Венцислав Каймаканов, Хюсеин Хафъзов, Шабанали Ахмед и Айдоан Али са от гражданската квота на ДПС в парламента.


Един от тях - Шабанали Ахмед, се смята за любимец на турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Анкара изрично настоявала пред Местан Ахмед като шеф на Висшия мюсюлмански съвет (ВМС) да попадне на избираемо място в листите на ДПС за парламентарните избори у нас през 2014 г. Самият Ахмед разговарял два пъти с турския управник, разказват хората в Кърджалийско.

Бившият главсек на мюфтийството Хюсеин Хафъзов пък е известен единствено с обидите си към България, многократните глоби за агитация на майчин език и прословутата дума "ваканцуване".
Благодарение на слугуването си пред Анкара и безумната си кадрова политика Лютви Местан изгуби ключови за ДПС райони като Кубрат, Исперих и Гърмен, възмущават се членове на ДПС. И допълват: "Хората наказаха опитите на Местан да подменя партията".

Бившият кмет на Гърмен и депутат от ДПС Ахмед Башев загуби изборите с около 1100 гласа от Минка Капитанова,издигната от местната коалиция "Движение за просперитет и сигурност на община Гърмен". В нея влизат "Обединен блок на труда - Български лейбъристи" и НДПС.
В община Исперих, където лично Лютви Местан откри предизборната кампания за местния вот, за пръв път от 25 години насам кметът не е от ДПС. Там се състезаваха адашите – независимият Бейсим Раси и Бейсим Шукри, издигнат от ДПС.

Още тогава се говореше, че кандидатурата на Бейсим Раси е подкрепена от бившия кмет на Исперих и настоящ депутат Гюнай Хюсмен. По настояване на местан Хюсмен бе изключен от групата на ДПС заедно с колегата си Муса Палев, заради отказа им да се откажат от преференциалния вот, с който влязоха в парламента с листата на ДПС. Гюнай Хюсмен използва като ракета носител партията на гимнастичката Илиана Раева – "Обединена България". Чрез нея успя да вкара 10 съветника в 29-местния общински параламент, а Бейсим Раси стана кмет.
Същото се случи и в Кубрат, където Бюрхан Исмаилов Мюзелифов с регистрация на "Време за промяна" пък спечели балотаж с резултат 65 процента срещу кандидата на ДПС Гюнан Ахмед Халил.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе