Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Нинова: Трябват мерки за намаляване на безработицата

Нинова: Трябват мерки за намаляване на безработицата

София. Хората в държавата, които вземат решения, трябва да се обединят около това, че са нужни мерки за намаляване на безработицата и създаване на повече работни места за хората. Това каза Корнелия Нинова от БСП в предаването "Нека говорят" по бТВ. Тя обясни, че в момента народът се "отлепя от дъното", но в страната липсва производство и достатъчно работни места, за да може това да се случи с по-бързи темпове.

Държавата трябва да насърчава икономиката, хората да имат по-високи доходи и конкурентоспособност на пазара, обясни още Нинова. И уточни, че е виждала хора, които живеят с 251 лв. на месец, но им е много трудно да оцеляват.

"Обмисляме вариант увеличаването на стажа и възрастта за работа да са обвързани с продължителността на живот", каза още депутатката. Тя бе категорична, че пенсионната система не може да се променя от всяка политическа сила, която идва на власт.

БСП има много ясна позиция по пенсионната форма. Възстановяване на швейцарско правило за индексиране на пенсията, промяна на условията за пенсиониране при военните, са част от промените, за които настояват социалистите.

"Трябват мерки, които да доведат до повече работещи и бяла икономика, за да няма криене на доходи в сивата икономика", каза още Нинова. И алармира, че безработицата в България е висока и все още е голям проблем. Имаме за първите два месеца на годината положителни данни, но все още има проблем, допълни още тя.

Нинова обясни още, че БСП иска да реализира намерението си за стимулиране на фирми, които откриват работни места в общини с висок процент на безработица.

Няма основание за оставката на министър Цветлин Йовчев, коментира депутатката за акцията в Лясковец. Цялата организация, подготовката и операцията са били успешни, изтъкна тя.

Продължаваме напред. Така Корнелия Нинова коментира дали БСП вече се е примирила с наличието на АБВ. "Не съм съгласна с една тяхна теза- че БСП не изпълнява предизборните си ангажименти. Моля г-н Първанов да бъде обективен и да каже кои ангажименти освен "Белене" и плоския данък не сме изпълнили", каза Нинова по повод гостуването на Георги Първанов в предаването.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе