Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Нинова се скри от дебат за бъдещето на БСП

Нинова се скри от дебат за бъдещето на БСП

 

Пореден скандал разтресе БСП днес, след като настоящата шефка на левицата (макар и в предизборен отпуск) Корнелия Нинова единствена от всички кандидати за поста председател не участва в първия дебат за бъдещето на партията, пише лупа бг.

Основният й конкурент за поста Красимир Янков поде инициативата преди няколко дни и днес в 18,00 часа организира бурна дискусия за въпросите на Столетницата, на която присъстваха и той, и Кирил Добрев, и Валери Жаблянов, и Георги Тодоров. Само Нинова не се отзова на поканата без да даде какъвто и да е аргумент или мотив за отсъствието си.

Мнозина е залата в Стара Загора останаха учудени от нейното поведение, защото са искали да чуят и нейната програма за развитието на левицата след прекия избор на 12 септември. Четиримата й опоненти пък категорично осъдиха липсата й на партийния дебат.

От дискусията обаче стана ясно, че пленум на левицата все пак ще има и той ще обсъди и действията на Нинова, включително по отношение на финансовото състояние на партията.

Янков, както и Добрев, питаха задочно Нинова защо 40 хиляди членове на БСП са се изпарили от редиците на партията в последните 4 години.

Валери Жаблянов пък заяви, че ако стане председател на БСП, ще работи за това тя да спечели следващите парламентарни избори и да определя дневния ред на страната.

Георги Тодоров каза, че влизал в битката като аутсайдер, но и като ново лице на партията. Той искал да привлече вниманието на социалистите към себе си и също разкритикува Нинова за действията, включително днес.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе