Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Нинова съди журналист за 12 000 евро

Нинова съди журналист за 12 000 евро

 

Шефката на БСП Корнелия Нинова е завела дело срещу известната журналистка Калина Андролова за нейни критични коментарни текстове, съобщи Андролова, цитирана от Лупа. Според  соцлидерката критичните статуси и статии, публикувани в профила, били тиражирани от много електронни медии и й причинили стрест, притеснение и раздразнителност. Като компенсация тя иска 12 хиляди евро.

Ето какво пише Корнелия в исковата си молба:

„Статусите и статиите ми причиниха стрес и притеснения да не би хората да им повярват. Вече не мога да спя спокойно през нощите, защото мисля за публикациите и за широкия им отзвук, който те имат в обществото. Поради безсънието, през деня се чувствам отпаднала и ми е трудно да се съсредоточа върху работата си. Загубих концентрацията си и защото хората продължават да ми задават въпроси дали изложеното в тези статуси е вярно. Ежедневно търпя подобни въпроси, които ме изкарват от равновесие. Затворих се в себе си, нямам желание да се срещам с приятели и познати, защото се чувствам унизена и потисната.

Една част от колегите ми в БСП се отдръпнаха от мен вследствие на публикуваните статуси и статии. Усещам промяна в тяхното отношение спрямо мен, защото избягват да общуват с мен, не ме канят на извънпартийни събирания. Особено силно се оказа влиянието на публикациите не само върху съпартийците и съмишлениците ми, но и върху хора, които потенциално биха могли да бъдат привлечени от социалистическите идеи, но прочетеното ги отблъсква и изпълва със съмнение. Станах нервна, раздразнителна и притеснена дали няма да излезе поредната позоряща личността ми публикация.

Заживях с постоянния страх, че някой мой близък или познат е прочел писанията. Понякога се хващам, че през няколко часа проверявам дали не е публикуван следващият позорящ ме материал, като това ми пречи да се концентрирам върху работата си.”

Андролова отговаря на всичко това с: "Ако знаех, че й причинявам всичко това, никога не бих си позволила критика. Изпълва ме дълбока човешка тъга". Но в същото време задава въпроса: "А когато Елена Йончева казва в ефира на bTV, че Корнелия се е договорила с Бойко Борисов, не се ли чувства потисната, не се ли отдръпват потенциални социалисти, обхванати от съмнение?!".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе