Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Търновалийски: Нинова разцепи БСП, конгресът беше пародия

Търновалийски: Нинова разцепи БСП, конгресът беше пародия

Конгрес на БСП нямаше, защото не се взеха никакви решени. Беше обидно и унизително за делегатите, защото дневният ред се промени в залата и Корнелия Нинова обяви, че няма да подава оставка.  Така коментира последния партиен форум червеният депутат Георги Търновалийски в предаването "Беновска пита" по Канал 3.

Народният избраник, считан за един от най-близките хора на Георги Гергов, прогнозира, че социалистите ги чака нов провал на местните избори, ако лидерът Нинова не проведе истински вътрешнопартиен разговор в БСП.

Според Търновалийски голямата грешка на настоящия соцлидер е, че е разделила партията и е отстранила голяма част от авторитетите в нея.

"В БСП винаги е имало различни мнения, но именно сегашното ръководство въведе понятието "вътрешнопартийна опозиция", заяви Търновалийски, изреждайки в списъка от натирени от Нинова Сергей Станишев, Михаил Миков, Атанас Мерджанов, Георги Гергов, Красимир Янков, Димитър Дъбов. 

Според депутата сега Изпълнителното бюро изпълнявало стриктно волята на партийния лидер, дори съобщавало идеите си първо на медиите, а после на Националния съвет.

Търновалийски посочи като друга голяма грешка на Нинова липсата на коалиционна култура. И се похвали, че недоволните от соцлидера все по-смело изразяват мнението си пред Националния съвет.

"За последната една година съотношението на силите се промени. Започнаха хората в Националния съвет да чуват и другото мнение. Каквото имаме да кажем, сме ги казали на него, защото нямаше дневен ред на конгреса. Когато Корнелия Нинова каза, че няма да подаде оставка пред конгреса, тя трябваше да го закрие, но това не се случи, затова го направихме като си тръгнахме", каза още Търновалийски.

Опозицията на Нинова смята да каже мнението си и на предстоящото събиране на социалистите на Бузлуджа.

"Ще ходим на Бузлуджа, защото това там не е празник на Корнелия Нинова. Там ще има хиляди социалисти, с които да си говорим и това е доста пъти по-важно от това кой ще говори на микрофона", каза още Търновалийски.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе