Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Нинова: Правителството е пример за паралелна държава

Нинова: Правителството е пример за паралелна държава

Най-яркият пример за паралелна държава е правителството – едно политическо споразумение за политики за пред хората и друго, тайно, за пропорции във властта, заяви лидерът на "БСП за България" Корнелия Нинова в декларация на парламентарната група, цитирана от "Фокус".

Преди 4 месеца, ГЕРБ и Обединени патриоти съставихте правителство, което щеше да работи в името на прозрачност, стабилност за България, борба с корупцията и увеличаване на доходите. Тогава ние, от "БСП за България”, заявихме, че това е безпринципен съюз за власт, постове и пари, а не за правене на политики. Само 4 месеца по-късно, тези наши думи се потвърдиха отвътре, от правителството, продължи Нинова и цитира Валери Симеонов: "Напоследък нямаме диалог с Борисов".

Според "БСП за България" има противоречия в коалицията и по темата за корупцията. Лидерът на социалистите отново се позова на думи на вицепремиера Симеонов: "Министърът на туризма Николина Ангелкова и подчиненото ѝ министерство крият информация от мен за концесиите по Черноморието, които се държат от знакови имена и групировки и конкурсите се печелят със съмнителна документация. Корупцията в туризма е по високите етажи на властта".

Какво става в правителството "Борисов 3”? Дължите отговори. Вижте си Доклада за националната сигурност. Държавата е изправена пред огромни предизвикателства – демографска катастрофа, влошено здравеопазване, отпадащи ученици, неравенства, бедност, престъпност. Вместо да решавате това, вие се занимавате с "калинки”, постове и обвинения в корупция, каза още Нинова.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе